Optimizacija spletnih strani!

 

Imate internet stran, vendar niste zadovoljni z obiskom le te? Kljub temu, da v izdelavo vlagate veliko časa in ste prepričani, da imate dobre članke obiska ni! Rešitev za vas je optimizacija spletnih strani (vaše internet strani).

Če ne veste kaj je optimizacija spletnih strani, lahko osnove preberete na tej strani. Na tej strani so le osnovne informacije na to temo, če pa želite izvedeti še kaj več v Google vpišite optimizacija spletnih strani in našli boste veliko zanimivih spletnih strani na to temo.

Optimizacija spletnih strani (SEO) pomeni prirediti spletno stran za spletne iskalnike z uporabo različnih metod in prijemov. Glede na statistično dejstvo raziskav, ki pravi da največ obiska spletnih strani ustvarjajo spletni iskalniki (dobrih 84%), bi lahko mirno trdili, da je investicija v optimizacijo svoje spletne strani pravgotovo donosna naložba.

Če hočemo, da bo stran čimbolje uvrščena v iskalnikih kot je Google.com, Yahoo.com ter Najdi.si moramo za svojo stran pridobiti čimveč zunanjih povezav.

Prvi pogoj za velik obisk je vsebina. Če ni vsebine tudi obiska ne bo. Pišite o stvareh katere vas zanimajo in na katere se spoznate.

Iskalniku je treba povedati, da vaša spletna stran sploh obstaja Drugi korak pri optimizaciji spletne strani je vsekakor vpis spletne strani v domače in tuje imenike ter iskalnike. Spletni imeniki kot vir predstavljajo le majhen delež vaših obiskovalcev. So pa pomembni zaradi drugih razlogov. Z vpisi v spletne imenike pridobimo številne povezave, ki kažejo na vašo stran. S temi povezavami dvigujemo rejting vaše strani, ki pomembno vpliva na višje uvrstitve v iskalnikih.